.
LP Cassmick Summer Fantasy
1994 köpte vi vår första golden retriever "FRIDA" CASSMICK SUMMER FANTASY. En efterlängtad hund som var pigg på det mesta, vilket medförde att vi sysselsatte henne i många olika aktiviteter. Vi tävlade lydnad med henne, hon fick LP (lydnadsprovsdiplom) och blev uppflyttad till elitklass lydnad, däremot kom vi aldrig till start i elitklass trots att hon egentligen kunde alla moment, men med flera hundar i huset så blev det att hon fick stå tillbaka just tävlandet.Hon blev godkänd i anlagsklass viltspår samt 1 ökl viltspår. (Vi lägger ofta egna spår bara för att hundarna ska få jobba och dom tycker det är kul, och även vi !

 

Agility är också något som Frida tränades på och som hon älskade att sysselsätta sig med. Frida hade CK från utställning. Hon uppnådde en ålder på hela 13 år.

Vår fina, högt älskade Frida! Stamtiken i vår lilla kennel…Det var med henne allt började, för nästan 17 år sedan…Vi blev fast i den underbara goldenvärlden!
SLCH LP III LP II LP I
Cassmick Sugar And Spice
1995 kom "LOTTA" CASSMICK SUGAR AND SPICE till oss.En go och glad hund med stor arbetsglädje.
Vi tävlade
lydnad även med henne. Lotta fick LP (lydnadsprovsdiplom) i klass I, II och III, som grädde på moset blev hon 1999 * SVENSK LYDNADSCHAMPION *.
Vi hade många saker på gång med denna härliga hund. Efter att Lotta blivit lydnadschampion så bestämde vi oss för att lägga ner mer tid på jaktträning ett tag, med förhoppning om att kunna starta på jaktprov, men tyvärr så blev Lotta obotligt sjuk och flyttade endast 7 år gammal till "de evigt gröna ängarna". Lotta var en otrolig hund som vi alltid kommer att minnas med glädje och som vi är mycket glada över att ha fått uppleva såna fina år tillsammans med.


SU(u)CH LPI LPII Lanjelins Summer Passion


1998 föddes vår första valpkull. Vi parade ”Frida” med ”Herman” SU(u)CH NUCH Cassmick Confident Cadet. Ur den kombinationen behöll vi en söt liten ”Saga” (SU(u)CH SLCH LP LANJELINS SUMMER PASSION). Saga hade ett hjärta av rent guld! Söt som socker och med en arbetsglädje utan dess like! Hon visade sig vara en underbara Saga…nästan för bra för att vara sann…

Hon erhöll både Svenskt utställningschampionat och Svenskt lydnadschampionat, vilket visar var vi står i vårt avelsmål, dvs att våra goldens ska ha en bra exteriör och kunna användas till att jobba med också. Hundarna ska inte bara ”kunna” användas, hundarna själva ska verkligen ”vilja” jobba också!

Saga var även duktig på jakt och viltspår. Agility tyckte Saa också väldigt mycket om att träna. Hon var en sann livsnjutare! Positiv till allt! En vacker representant för sin ras, både vad det gäller yttre och inre egenskaper! Kort sagt, vad mer kan man begära av en hund?

Saga blev nästan 13 år, pigg ända in i det sista.  Vi är glada att hon lever vidare genom hennes fina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.Lanjelins Embrace-Me-Amy
2001 parade vi "Saga" med Sundazzles Embassador och där behöll vi "WILMA" LANJELINS EMBRACE-ME-AMY. ("Wilma" bor hos foderfamilj här i Hammerdal). Eftersom hon ej bor / är uppfostrad av oss så kommer hon inte att kunna meritera sig så som våra andra hundar, men hon är älskad i alla fall och är en god representant för sin ras.

2003 planerade vi vår 3:dje valpkull, men "Saga" ville nåt annat......

2004 gjorde vi ett nytt försök och då blev hon parad men "gick tom".


LP Cassmick Constancy Celine

Eftersom det inte blev några valpar så köpte vi istället ytterligare en hund från kennel Cassmick. I maj 2004 hämtade vi hem ”TindraLP CASSMICK CONSTANCY CELINE, en goldentik som visade sig ha alla de egenskaper som vi önskar och som ska finnas hos denna ras. Tyvärr visade sig Tindra ha kraftig höftleds dysplasi och därmed blev det ingen avel på henne. Men hon är oss lika kär ändå och har gett oss så mycket glädje, bara genom att finnas till!

Tindra är utställd med BIS-valp och CK som bästa resultat. Hon har Lydnadsprovsdiplom och är uppflyttad till lydnadsklass III. Pigg på att jobba, inom främst lydnad och viltspår.  Sparsamt tävlad, men vid tillfälle ska hon få gå före de yngre förmågorna och få tävla. Skulle tro att ett Svenskt Lydnadschampionat ligger inom räckhåll för henne också, bara matte låter henne tävla vill säga. Tränar gör vi förstås för att hon gillar att jobba, men då hon ändå aldrig kommer att gå i avel så har hon fått stå tillbaka just tävlandet.

Vi är i alla fall glada över att vi får ha detta charmtroll hos oss, hon är en rolig fröken!

2006 så blev ”Wilma” Lanjelins Embrace Me Amy dräktig med finske importen SU(u)CH Fairquest Game Keeper, och i den kullen föddes 7 hanvalpar, däribland ”Bruno” SLCH LP LANJELINS MERCURIUS. Bruno fick han heta i samband med att han såg dagens ljus. Han hade så fin färg & lyster på sin päls och har sedan han var liten haft en förkärlek att skita ner sig och bli så där extra brun och fin.

Bruno har såsom våra andra hundar här ovan en riktigt stor arbetsvilja och även en fin exteriör. I dagsläget så är han Svensk Lydnadschampion och är även väldigt duktig på den jaktliga biten. Vi tränar mångsidigt med stor glädje och målet är att komma ut på diverse prov framöver. Likaså med viltspår, som han är duktig på också. Kort sagt så är Bruno en hund med stor personlighet, som älskar att jobba och det med stor glädje och med en härlig & framåt attityd. Agility gillar han att ”ploja” med och han skulle nog kunna komma långt inom den grenen också, men man kan ju inte hinna med allt, på en gång.

Bruno har CK på utställning.

Ser fram emot många roliga år tillsammans med denne charmige gosse. Bruno själv tar alla tillfällen i akt att charma allt och alla!

 

SLCH LP Lanjelins Mercurius

Året därpå, 2007 parades ”Wilma” igen, denna gång med SU(u)CH Reedbank Bonaparte. Där behöll vi ”Roxy” LANJELINS CRASCH BOOM BANG. ”Roxy” bor hos sin foderfamilj i Strömsund och tränas och tävlas av sin matte Ki. Denna tik har mycket att ge och är pigg och glad och är alltid med på noterna. Förhoppningsvis så kommer Ki att meritera upp henne inom diverse områden med tiden. Arbetsglädjen finns där och det är en gudomligt snäll och rar tik som vi tycker väldigt mycket om. Roxy tävlar i lydnadsklass 1 och har 1:a HP på utställning. Men det kommer mera!
 

I juni 2010 fick Roxy sin första kull. Vi använde finske importen igen,  dvs SU(u)CH Fairquest Game Keeper, i hopp om att det denna gång skulle födas någon liten tikvalp. Men det blev gossarnas afton, igen! Inte en endaste liten tikvalp till oss…Men då vår kära gamla Saga hastigt gick bort så fanns det ingen annan tanke än att en av valparna skulle få stanna i kenneln, trots att det inte var någon tik. Kvar på kenneln blev  ”Brolle” LANJELINS COUNTRY BOY. En ljuvlig hanvalp som vi tror kommer att visa framfötterna både inom det ena och det andra. En näsa har han som inte går av för hackor och han är väldigt intresserad av det lilla vi hittills har hunnit presentera honom för. Han är ju bara en liten bäbis än, men är helt övertygad om att han ganska snart kommer att visa vilket jobb han kommer att söka, när han blir stor. Känner vi honom rätt så lär det bli många jobb! Än så länge är han ett underbart vackert oskrivet blad…En liten oslipad diamant!

 

 F O R T S Ä T T N I N G   F Ö L J E R !!!!!

   

 

Copyright © Kennel Lanjelins & Artmaster's Design
Respektera Copyright - låt grafik och bilder vara kvar på hemsidan.