Åsa med vår första golden "Frida" -94
Hammerdal är en liten by i Jämtland som ligger 7 mil norr om Östersund.
Vi bor i ett litet hus där våra hundar går lösa på vår gård, vi lär dom som valp att stanna inom tomtgränsen, i och med det lever dom ett m
ycket fritt och behagligt liv och går ut och in som dom vill.

Djur och natur ligger oss varmt om hjärtat, så det är vad vi ägnar det mesta av vår fritid till.

Vi har en liten uppfödning av golden retriever. Vår ambition är at
t försöka föda upp friska golden med bra mentalitet och exteriör och som ska fungera inom många områden (utställning, lydnad, jakt / viltspår) samt vara en tillgiven familjemedlem.

Vi är väldigt måna om att våra hundar ska få leva ett innehållsrikt liv med dagliga långpromenader i skogen och aktivering i form av främst lydnad, jakt och viltspår. Att sen bara åka ut i skogen tillsammans med hundarna och ta med lite fika och sätta sig ner och låta hundarna bara vara.....det är en härlig känsla, att se hur glada dom är över att gå på upptäcksfärd i lugn och ro, gnaga på pinnar, springa omkring och leka, gräva och stöka på.

Åsa med vår senaste golden "Brolle" 2010
Man ska komma ihåg att det är vi människor som gör livet för hunden, det är vi som är initiativtagare. Hundar är flockdjur och behöver gemenskap och aktivitet och tillräckligt med motion, såväl fysiskt som psykiskt för att må bra, anser vi.

Vi har genom åren upplevt mycket glädje tillsammans med våra hundar, alltifrån lycka över fina resultat på utställningar / prov till att "bara" få vara med hundarna, för den största glädjen och som ej får glömmas bort är ändå samvaron i det vardagliga livet tillsammans med hundarna, med allt vad det innebär......

Copyright © Kennel Lanjelins & Artmaster's Design
Respektera Copyright - låt grafik och bilder vara kvar på hemsidan.