NYHETER: 10/6  Dåligt uppdaterat på sistone, men det är ändå mycket som har hänt!
Detta blir en uppdatering som jag försöker krympa ihop så gott det går (svårt när det gäller en snabbt skrivande Åsa…)

Gratulerar Birgitta Karlsson som fortsätter att håva in framgångar, denna gång med sin charmige ”Lillebror”.
Han blev på SSRK J/H utställning BIR-valp samt BIS-3!!! De är aktiva och har redan gått på jaktkurs i SSRK:s regi där små men viktiga grunder är lagda, ni är så DUKTIGA!!

Sedan gratulerar vi Kerstin Sundberg som med sin lika snygga & charmige Zimba blev BIR-valp samt BIG-3 på en inofficiell utställning!!!
Mycket fin debut för er! Kerstin och Zimba är också aktiva tillsammans och har hunnit med både valpkurs och går just nu en viltspårskurs där kursledaren är auktoriserad domare.
Vad ska det bliva av alla dessa duktiga ”valpar”!! Övriga kullsyskon lär också komma ut på riktigt jobb, de visar också framfötterna men än så länge hemma. ”Valparna” har i dagarna fyllt 8 månader, så de har verkligen framtiden framför sina fötter.
Alla dessa Tino / Roxy barn verkar (som jag såklart hade förväntat mig) väldigt spontant pigga på att jobba inom det jaktliga.  Jätteroligt att ni förvaltar era hundar så fint och låter dom arbeta och aktivera sig, det betyder enormt, enormt och återigen enormt mycket för oss uppfödare!


En stolt Zimba med sina utställningsrosetter!


Lillebror & Zinmba när de sammanstrålade på SKK-utställning i S-svall.

Sedan har vi Susanna Axelsson & Birk (Brolles bror)  som även dom har gått jaktkurs för SSRK, ni är också fantastiskt duktiga på att aktivera er!
Fortsättningskurs i viltspår har dom också avverkat och skulle inte bli det minsta förvånad om dom överraskar och hux flux har fixat championatet! Birk är sagolikt duktig och jag har fått tagit del av en del av hans arbete och det är fantastiskt att se vad fint han och matte samarbetar.

Lotta Larsson med sin Lukas har även de gått fortsättningskurs viltspår för den kommande öppen klassen. Har gått lysande för detta ekipage också. Kan nog tänka mig att kursledaren Rune är mer än nöjd över sina duktiga elever!

Brollisen här hemma har tävlat i lydnadsklass II och det gick så bra att trots att vi tabbade oss och nollade sista momentet så fick vi 1:a pris + klassvinst samt då uppflytt till klass III!!!
Känns bra att kunna fila i lugn och ro på de högre klasserna. Tänker inte ha bråttom då det är fler hundar här hemma som ska ha aktivering och Brolle har i dagarna fyllt 2 år bara.
Han har med andra ord förhoppningsvis gott om  tid på sig att avancera inom både det ena och det andra.

Så här blev Brolles poäng:

Platsliggande i grupp – 9 poäng
Fritt följ – 8.5 poäng
Läggande under gång – 9.5 poäng
Inkallande – 9 poäng
Rutan – 9.5 poäng
Apportering – 9.5 poäng
Fritt hopp över hinder – 10 poäng
Fjärrdirigering – 0 poäng  (när alla skiften var avslutad och jag bara väntade på order att återgå så kliver Brolle upp och möter mig…det var som domaren skrev…oväntat.)
Helhetsintryck – 9 poäng (domaren skrev i protokollet ”trevligt ekipage”, det värmer ett mattehjärta lite extra)


Brolle får träna stå fint efter lydnadsträning


Likaså här.

Sedan kan jag berätta att Ida har efter 7 veckor nu sluppit sitt gips. Benet är väldigt smalt och har inga muskler alls och är dessutom så stelt. Veckan efter gipsborttagning fick hon benet lindat och hon skulle hållas i stillhet förutom kiss & bajs avbrott….lättare sagt än gjort med en glad och sprallig liten Ida. Men hon har fått en massa tuggben att gnaga på och så har hon fått legat på mjuka plädar i bilen med bagageluckan öppen där hon i alla fall fått frisk luft i massor och kunnat lyssna på fåglarna, tittat på de övriga hundarna när de grejat på ute på gården osv.

I går var vi på första rehabiliteringen på djursjukhuset. Ida fick tyvärr inte träna i vatten då hon har mycket svamp på tassen efter att ha gått gipsad så länge men förhoppningsvis så är svampen under kontroll till nästa vecka och då blir det vattengympa. Längtar!!!

Ida tyckte väldigt mycket om sin rehabtränare och låg där på massagesängen och viftade på svansen och kråmade sig.
Fick flera övningar att jobba med här hemma och Ida får nu gå promenader på 5 min x flera / dag. Hon blir mkt trött i benet bara av att gå i dessa få minuter, men jag hoppas att det så småningom ska bli bättre och bättre.

Är dock orolig över en ev ligamentskada som Ida kan ha i carpus….som hon i såfall har dragits med sedan olyckstillbudet, men som ej uppmärksammats av veterinärerna pga att all fokus hamnade på benbrottet! Kommer att bli mkt besviken om specialisten kommer och säger att hon har en ligamentskada och behöver stelopereras och  gå ytterligare 2 månader i gips! Men jag ska väl inte måla fan på väggen förrän vi vet med säkerhet….men är så rädd att det ska börja om igen med gips…

Tycker så förfärligt synd om Ida som inte får leva sommaren såsom hon borde ha fått göra….Men jag hoppas och ber så ödmjukast till gudarna att det INTE är en ligamentskada också,  för nu vill jag bara komma i gång ordentligt med Idas rehabilitering! Hon är ju bara en valp ännu och valpar ska ju få vara just valpar och inte behöva leva det tråkiga liv som Ida nu får levt nog så länge. Usch & fy om ni visste vad ont det gör i en att måsta hindra sin valp från att leva loppan….


Idas ben


Ida fick ett trycksår av senaste gipsbytet....

Ni som känner mig väl….vet ju också vilka planer jag hade med Ida och nu har sååå mycket viktig tid försvunnit för att först och främst bygga min ”röda magiska tråd” som jag alltid haft med alla mina djur. Inte sagt att jag inte kommer att få till en bra hund av henne, det tror jag säkert,  men kanske inte det där ”lilla extra”. Att ställa ut henne som valp hann jag heller inte och med den tappade muskulatur som hon har nu så är det bara att glömma än på ett bra tag.

TACK OCH LOV  så håller Ida fortfarande humöret uppe och är så glad så glad så hon vet ibland inte vart hon ska ta vägen (och den glädjen måste man tråkigt nog också hela tiden dämpa för att hon inte ska belasta benet pang bom…Ja, med andra ord så blir ingenting normalt för Ida så länge som hon inte får göra knappt nånting av det som hon så gärna spontant vill göra.


En glad Ida leker med sin lika glade Lillebror

Sommaren har i alla fall kommit och blommorna är planterade och trädgårdslandet har fått sina frön i jorden. Får väl se hur mkt av blommorna som får vara ifred för alla jordekorrar här hemma.
Men det är världens finaste jordekorrar (ja, hundarna alltså) och hellre uppätna blommor och blader på gården och GLADA  hundar än en prydlig fin rabatt med tråkiga hundar som inte har den där glada & härliga attityden och glimten i ögat som jag bara ÄLSKAR att se hos alla djur!

Kaninerna Putte & Maggan har fått flyttat ut i sin stora sommarhage och de är väldigt glada och spralliga och hoppar och skuttar och springer ner i sina hålor under jorden som de grävt.
De rullar sig i gräset och det riktigt lyser LYCKA om dom! Ida är väldigt nyfiken och glad på kaninerna och för att hon ska få lite stimulans så är bilen parkerad alldeles intill kaninhagen så att hon kan ligga och titta på dom när de skuttar runt. Hon har åtminstone något roligt att se på när hon ligger ute, som säkert ger henne lite stimulans i allafall.

Nästa helg är det lydnadsprov för Bruno. Har varit lite för dåligt med träning på sista tiden, men ska försöka träna lite inför nästa helgs prov och se om jag kan öka säkerheten i några moment. Jaktträningen måste få ta plats också och jag hoppas att det blir en hel del sådan träning nu framöver.

~ Ha en fortsatt fin försommar! ~
Vi hörs väl snart!


Vattendropp från hund och dummie.

NYHETER: 17/5  Ljuset i tunneln?
Ja, ljuset glimtar till där framme. Längtar tills vi når dit!

Ida bytte gips förra veckan och tån röntgades. Tyvärr så syntes inte själva benbrottet då det material som tån är lagad med dolde själva tån.
Men det såg fint ut runtom, inga tecken på inflammation runt leden. Men vad smalt Idas framben har blivit….det fanns inte tillstymmelse till muskler kvar.
Men det går fort att muskler förtvinar när dom inte får användas. Även hennes andra framben var väldigt stelt när veterinären böjde och kände igenom henne.
Med gipset så blir Ida låghalt och det innebär att hon inte kan gå normalt alls. Så rehabilitering ett bra tag framöver sen för hela slanten är vad som kommer att ske efter att hon blir helt fri från sitt gips.

Har vi tur så får Ida bli fri sitt gips v. 22. Vilken känsla i så fall! En liten bit på väg mot ett fritt liv igen för lilltjejen.
Hon är fortfarande sprudlande glad! Men usch så trist det är att tvingas hålla en så ung hund / valp i stillhet.


Valptiden är snart ett minne blott...tiden går fort, alltför fort...


Min lilla bäbis (som inte är så liten längre…)

Jag är alltid noga med den här ”röda tråden” när valparna växer upp till vuxna hundar. Nu har jag helt plötsligt förlorat en massa viktig tid tillsammans med Ida…..
Men jag hoppas att all den tid & glädje jag la ner på henne tiden innan hon blev skadad finns kvar.
Som det är nu så kan jag inte ens locka och pocka på henne med glad ton för då slänger hon sig emot mig  och blir överlycklig och det är inte alls bra att skutta omkring så för hennes gipsade ben. Alltså får jag helt & hållet medvetet blunda för precis ALLT, vare sig det är bra eller mindre bra saker.

Tindra mår bättre. Mest troligt så blev det ”bara” en reva och en inflammation i halsen efter att pinnen fastnat.
Vi har varit på återbesök på Djursjukhuset, men vi ska nu bara hålla koll och svullnar hon upp igen så blir det en större koll på vad som ev finns inkapslat i halsen. Pigg och glad är hon i alla fall och det är det allra viktigaste just nu!


Tre badande hundar (Tindra i mitten)

Jag har ju glömt att skriva att vi tävlade lydnad förra helgen.
Brolle debuterade i lydnadsklass II och han var jätteduktig! Fart och fläkt och glädje genomsyrade hans debut.
Trots en nolla på rutan så var vi endast 7  poäng ifrån ett 1:a pris. Är väldigt nöjd med debuten med tanke på att det inte har blivit mkt träning sista tiden pga allt runtomkring.
Och det viktigaste för mig är att hundarna är glada när vi tävlar (och tränar).

Bruno startade i elitklass och han kändes lika glad & pigg och det var riktigt roligt att tävla och få vara med mina vänner (de på två ben alltså).
Min apporteringsglade hund norpade tyvärr mittenapporten i momentet apportering med dirigering och därmed så var nollan given. Men trots nollan för Bruno så hamnade vi på ett glädjande 1:a pris!


Brolle taggad vid ett träningspass


Brolle och Bruno skymtas i bakgrunden.


Bruno under språng marsch (jaaa, vi har alltid roligt när vi tränar)

Så här såg poängen ut för 1:a pristagaren (Bruno):

Sittande i grupp  -  10 poäng
Platsliggande  -  8 poäng (satte sig upp på medtävlandes kommando)
Fritt följ  -  9 poäng
Stå, sitt, ligg under marsch  -  10 poäng
Inkallande m. lägg & ställ  -  10 poäng
Rutan  -  7,5 poäng  (DK till konen, DK ligg i rutan)
Apportering m. dirigering  -  0 poäng (Bruno tyckte mittapporten skulle hämtas)
Vittringsprov & apport  -  9 poäng
Fjärrdirigering  -  7,5 poäng  (Jag var nog liite ringrostig & fick liite hjärnsläpp… för jag kom på mig själv att jag gjorde konstiga / annorlunda  stå-tecken, vilket resulterade i DK)

Tänkte ev försöka klämma in några tävlingar i Juni. Vore framförallt skönt att klara av klass II med Brolle, allt som sker med Bruno är bara bonusglädje! Han har nått så många framgångar redan att man bara förnöjt kan suga på alla karameller som han har givit oss.

Han är en riktig guldhund här hemma och en bättre Allroundhund kan man nog inte önska sig. Han älskar att aktivera sig och är duktig inom flera arbetsområden och att han dessutom placerar sig bra på utställning visar att man inte alls behöver dela upp golden i sk ”utställningsgolden” eller ”jaktgolden”. En snygg golden ska kunna arbeta och tvärtom en arbetsglad golden ska  kunna hamna på fina topp placeringar vid utställningar.

Tycker att vår kennel har lyckats riktigt bra med att sammanföra dessa två egenskaper. Och Lanjelins kennel ska väl finnas kvar, för alltid….hoppas jag.
Skänker en varm tanke till Ulla-Britt Smedberg, Kennel Cassmick som tråkigt nog inte längre finns bland oss….men som jag har en hel del att tacka för att vi fick sådan fin grund att stå på. Lärde mig otroligt mycket av henne när vi köpte vår allra första golden av henne och Bengt, för 18 år sedan. Mycket har hänt sedan dess, men jag glömmer aldrig någonsin hur det kändes att få sin alldeles egna goldenvalp i sin famn, en liten pärla som hette Frida.

I helgen stundar ev utställning.
Vi får hoppas att vädret blir hyfsat och att
det blir en trevlig dag tillsammans med fina vänner!

 ~ PÅ ÅTERSEENDE!  ~


Lite såna här rosetter vill vi ha i helgen
(och säkert alla andra utställare också)

NYHETER 4/5  Hund nummer 2 ligger nu inlagd på djursjukhuset….
Tror inte det är sant! Men nu är det Tindra som fick åka in akut på djursjukhuset i går efter att vi upptäckt en knöl på halsen för 3 dagar sen och som bara växte och växte i snabb takt.

Samma dag som Ida bröt tån (under utflykten på långfredagen) så lekte hundarna som vanligt med alla pinnar som de hittar och gnager på. OBS! Vi slänger aldrig pinnar till våra hundar, utan dom plockar upp dom själv och pysslar och har sig, det går liksom inte att hindra dom….då skulle man inte få göra annat än att säga till dom. Golden är bara så, upptäckardjur som älskar att stöka på när man stannar till ute och myser.

Dock så höll Tindra på att kvävas! Hon satte en tjock pinne i halsen och den satt så långt ner att vi först inte kände den. Tindra fick inte åt sig luft och började snabbt sega ihop med panikslagen blick, det var hemskt! I ren desperation över att hon skulle stryka med så fick jag ner handen och grävde i halsen och då lossnade pinnen på nåt vis och hon kraxade upp den. Medtagen, men hon repade sig snabbt (redan efter ca 20 min var hon sig själv) och har sedan under dessa veckor varit helt symptomfri, pigg och glad och precis som vanligt.
Men denna pinne misstänks nu ligga bakom att hon nu helt plötsligt svällt upp rejält i hela halsregionen. Tid bokades omgående för att snabbt få hjälp.

Men innan vi hann åka på vår bokade vet.tid så blev Tindra snabbt sämre. Svall upp enormt mycket och fick stora, hårda knölar på halsen och även ner mot bröstet.
I skrivande stund vet vi inte så mycket mer än att Tindra hade mycket gegga och var och att det var därför hon var svullen och hon har nu dränage. Dock så är hon för svullen i halsen för att de ska kunna gå vidare och se vad orsaken verkligen är…..Känns skönt att hon ändå är kvar under övervakning på djursjukhuset. Men SKIT också att det aldrig tar slut på allt elände!
Jag tror inte alla förstår hur mycket jobb det verkligen är redan med en skadad Ida….Men nu vill vi bara att Tindra ska få komma hem och att allt blir precis som vanligt igen….älskade hund.


Tindra i väntan på sin tur i jaktskogen


Tindra

Det är nu 3 veckor sedan Ida opererades och blev gipsad.
4 gipsbyten på 2 veckor har det hunnit bli. Och nu blir det var 14:e dag som gipset ska bytas. Det senaste gipsbytet blev inte lika bra som det förra, det är otympligare och Ida har svårare att gå på detta gips, dessutom är det nog lite för långt. Men snart får hon ju nytt gips igen, får hoppas att det läggs på lite bättre.
Stygnen har tagits och det såg riktigt fint ut. Nu är det bara att hålla tummar för att benbrottet läks som det ska. Nästa vecka ska hon röntgas och det är då vi får veta om Idas tå kommer att få bli kvar eller ej.


Ida (den mörkare) och hennes käre Lillebror (som heter så också) leker i Birgittas soffa.


Två små busfrön (som nu har blivit 1 månad äldre än på bilden)


Bästa vänner!

Ida är en så tapper tjej. Hon har fortfarande humöret uppe och är så glad! Dock så har ”myrorna” börjat krypa i hennes valpkropp och hon fullkomligt sjuder av energi!
Dessvärre så får hon ju inte utlopp för den energi hon bär på, så det är väldigt jobbigt och väldigt tråkigt att hela tiden måste dämpa hennes glada hälsningar mot oss människor och hennes hundflock eller som när hon råkar se ett löv som fladdrar förbi eller en fjäril som flyger hit och dit. Sådana saker som man kanske inte tänker på när man har hundar som kan & får göra som de vill….

De korta stunder hon har tillåtelse att få gå ut på ”promenad” så måste hon vara kopplad och gå sakta i slow tempo.
Behöver jag nämna att jag räknar ner varje dag som går med stor iver & glädje. Jag vill bara att veckorna ska rusa fram så att Ida får slippa sitt gips och få bli en fri och därmed lycklig hund igen.
Även om hon är glad så ser jag faktiskt i hennes ögon att det lyser av vädjan om att hon vill att jag ska aktivera henne mera. Hon förstår ju inte själv varför livet helt plötsligt har blivit så himla långtråkigt….

Tyvärr så är det svårt att få en valp som har en enorm livsglädje i sig från början att helt plötsligt nöja sig med att ligga stilla och sova & ta det lugnt mesta tiden. Hon har ju fått smak på ”livets goda” redan och att ens tro tanken att hon är nöjd med att man gör små konster inne eller att hon får leta sin egen mat under ett glas osv, det hjälper föga för en levnadsglad Ida. Vi på Lanjelins har inte hundar som är ”soffpotatisar”  utan aktiva hundar som är vana vid att få mycket stimulans.

Nä, det Ida behöver är att få springa fritt igen och att leka och hitta på en massa roliga upptåg som bara en speciell liten Ida kan och att få fortsätta träningen som vi hade kommit i gång så bra med…ända tills det nu då blev som det blev.
Ida & jag och många andra längtar nog lika mycket över hennes frihet igen och när den dagen kommer så tror jag att vi alla kommer att spricka av lycka!

Ute snöar och regnar det om vartannat,
ungefär som man själv känner sig inombords just nu ….
dvs ledsen och trött på alla tråkiga händelser.
Men, när det väl vänder så kanske det vänder till något riktigt positivt ändå!
Så får det bli, det goda vinner alltid över det onda i längden!

 Hoppas alla ni hundägare tar väl hand om era hundar
Och att ni tar vara och  njuter av glädjen över att ha så fina kompisar!
~  På återseende ”soon”  ~


Lanjelins hunden Lukas kom och hälsade på tillsammans med sin matte
och fick sig en genomgång med saxen.


NYHETER 18/4  Jobbigt är bara förnamnet nu…..

En olycka kommer sällan ensam. Under påskhelgen så drog lilla Ida på sig en illa benfraktur. Hon lekte och hade så himla roligt under vår lilla utflykt vid sjökanten där vi gjorde upp eld och grillade korv, fikade och myste. Helt plötsligt när hon glatt springer och leker så börjar hon halta! Detta var på långfredag. Jag tyckte hon ömmade lite när jag undersökte hennes tass.
För att slippa vara orolig över vad som felade så bokades tid omgående på Djursjukhuset i Östersund. Där konstaterades efter röntgen att hon hade ett fult benbrott på den yttersta tån på höger tass.
Den hade inte bara brutits mitt itu utan benet hade splittrats sönder och benbiten pekade illa rätt ut och vi blev informerade om att tån ev skulle behöva amputeras då det var osäkert om det kunde lagas!

Strömsholm kontaktades och efter att de sett röntgenplåtarna så bestämde dom sig för att göra ett försök att laga benbrottet. Det var bara att sätta sig i bilen och åka 65 mil ner till Strömsholm på torsdag kväll.
Vi fick inte åka hem förrän på söndag e.m och då hade Ida hunnits opererats &  2 gipsbyten från fredag - söndag hade gjorts.

Hemma måndag natt för att sedan tvingas åka in på djursjukhuset här hemma då gipset under dagen inte såg helt ok ut. Blev ett nytt gipsbyte och nu ska Ida gå med helgipsat ben i 2-3 månader….Suck….
Gipset ska bytas var 10:e dag. Det är nu bara till att vänta och se och låta tiden utvisa om allt läker ihop som det ska, annars så blir det tå bort och det hoppas jag att det inte blir nåt av med det!
Man kan ju fråga sig vilken maximal otur hon måste ha för en tå är ju i sig inte en stor kroppsdel och man kan ju tycka att ett tåbrott borde vara en baggis, men vi går ju på våra fötter och tassar och dessa har en viktig funktion. Om tån inte läker som den ska så förstår man ju att det kommer att göra ont sen när hon står och går….


Hemkommen från Strömsholm...och direkt iväg för nytt gips...


För tredje gången på 4 dagar fick Ida nytt gips...


Bandage utanpå gipset och gipset formas innan det stelnar.

Det känns så himla tungt just nu med så mycket och jag mår rent ut sagt dåligt över att se en valp i växande & bästa ålder som måste ha ett stelt gips över hela sitt framben & tratt på så fort man inte har henne under uppsyn fullt ut. Hon hoppar på tre ben och då hon är en växande hund är jag så orolig över att något ska gå på tok med andra saker och sedan så är jag väldigt ledsen över att hon är berövad sin frihet som hon alltid haft och en lång tid framöver är väldigt begränsad i sin rörlighet.

Ida har varit så fin i kroppen ända sedan valp, fina muskler trots att hon ännu inte alls motionerats i motionssyfte. Efter operationen så tycker jag hon snabbt har börjat tappa kropp.
Men det vet jag att det snabbt kommer att bli bättre när hon väl kommer att få påbörja sin rehabilitering. Men, det är länge dit och det är ganska krävande att ha en gipsad hund och dessutom en valp. Mycket tid kommer att behöva ägnas åt Ida och vi ska göra allt för att hennes liv ska bli så drägligt som möjligt.

Mitt hjärta gråter uppriktigt sagt över att Ida och jag missar så mycket roligt som jag hade tänkt vi skulle påbörja nu. Bara dagarna innan detta hände så hade jag börjat planera för att lägga in lite mer seriösa träningspass med henne. Hade också tänkt hon skulle få följa med mig på alla tävlingar som jag åker på med grabbarna, bara för att hon tycker det är så himla roligt att se liv och rörelse, hon är så glad i andra hundar och det syns hur kul hon tycker det är att få vara med. Allt hade känts lite lättare om det hade varit en vuxen hund där man grundlagt så mycket och som dessutom hade växt färdigt.

Jag såg också väldigt mycket fram emot att när det nu snart är riktig härlig vår så skulle vi upptäcka allt roligt i skogen och hon skulle få må gott och vara ute hela dagarna om hon så ville….Nu blir det mitt i sommaren innan hon ens kanske får börja vara lös igen….SUCK är faktiskt det ord som uttrycker hur allt känns just nu. Men det blir väl bättre bara det går en tid. Varje dag vi lägger bakom oss är en dag närmare gipsbortagning.


Ida en levnadsglad tjej!


Fina tjejen Ida...vill att du fort ska bli bra i din tass igen...

Tilläggas kan att Ida opererades på Fredag den 13:e! Jag tappade telefonen utanför Strömsholm så glaset gick sönder, Fredag den 13:e! Hundarna som var kvar här hemma blev påhoppade längs en skogsväg av en liten men ilsk hund som rastades med bil (dåligt av ägare att inte gå ut och gå med sin hund utan väljer att sitta  i bilen & låta hunden springa långt före utan uppsyn, usch & fy!). Tack och lov så blev de inte bitna utan hunden högg mest fräste och högg efter dom. Detta var också Fredag den 13:e!

Har så mycket jag vill göra, såsom tävling med pojkarna. Men energin just nu går på lågvarv, hoppas den kommer tillbaka snart för jag vill verkligen ut och tävla, men man måste vara någorlunda förberedd och träna också för att få bra resultat och även om jag har tränat lite smått så har det mest blivit att jag tränat på saker som dom redan är stensäkra på. Det andra kräver mera skärpt hjärna från min sida.
Men vi har ägnat oss åt långa skogspromenader varje dag och det tackar aldrig dogsen nej till och det gör så gott i mattehjärtat när jag ser hur lyckliga hundarna är över att vara ute på våra vardagliga äventyr.
Och en härlig skogstur brukar oftast ge mer energi  än vad den tar och den energin tar jag fasta på så länge.


Bruno är väl grundtränad och behöver bara finslipa saker och ting


Brolle är i stort sett klar för klass II


Brolle har också ett väldigt glatt och fint ”Fritt följ”


Denna uppdatering blev lång & ”svammlig”, och inte alls så rolig…
Men livet är inte alltid en dans på rosor.
Det är bara att se framåt
och hoppas att det snart vänder från otur till tur istället.

På återseende snart (lovar)


En rörlig Ida som älskar att krypa upp i knä, får vänta ett tag nu med det....

Upp


 

Copyright © Kennel Lanjelins & Artmaster's Design
Respektera Copyright - låt grafik och bilder vara kvar på hemsidann

| Hem | Presentation | Historia | Våra hundar | Nyheter | Valpar | Resultat | Galleri | Länkar | Gästbok | E-mail