NYHETER 29/3   BEST IN SHOW-2 valp!
Birgitta Karlsson har debuterat på utställning med sin glade valp ”Lillebror”. Och vilken debut! Inte illa att sluta som BIS-2 valp! Det är bara att lyfta på hatten och säga STORT GRATTIS Birgitta till din och Lillebrors första framgång tillsammans!  - SE RESULTAT -

Kan inte låta bli att nämna att när Birgitta debuterade på utställning med sin förra Lanjelins hund ”Santos” (som var Lillebrors halvbror) så kunde debuten då  heller inte ha gått bättre.
Dom åkte nämligen enkelt som en plätt hem med CERT & BIM!! Du har magiska ”framgångsfingrar” Birgitta! Det bästa av allt är att du alltid har så kul med dina hundar och det är absolut det viktigaste här i ”hundvärlden”.
Önskar er varmt lycka till i fortsättningen.


Lanjelins Little Brother BEST IN SHOW-2 valp!!


Santos debuterade lika bra som sin Lillebror.

Själv så har jag avverkat årets andra lydnadsprov med Bruno och till skillnad mot Birgitta så hade inte jag riktigt med mig mina ”framgångsfingrar” denna gång.
Bruno började förvisso bra med fina poäng på momenten i början. Men sedan så nollade vi både rutan, apportering & hopp över hinder & därmed så var vi helt bortkopplade från ett 1:a pris.  Det var sådana där dumma grejer som Bruno normalt kan, men som att han av någon anledning nu då inte utförde efter regelboken.


Bruno på en hösttävling


Här är det Tindra som får träna.

Nu är det helt slut på tävlingar här i närheten, trist då vi gärna hade velat tävla lite till för att höja våra kvalpoäng till Lydnads SM. Önskar att jag hade anmält & tävlat mera i fjol och tycker det var synd att vi av olika anledningar missade de få tävlingar som fanns att tillgå här uppe hos oss i oktober/november, hade anmält till några men kunde inte åka. Att nu börja leta sig neröver Stockholms-trakten för att tävla, det gör jag inte.

Men gud vad utbudet på tävlingar är bättre söderut, ytterligare en grej som (ibland) kan få mig att önska att jag bodde längre neröver landet.
Men, vi har en massa & viktigare saker för oss att lägga tiden på framöver än att åka 100 mil tur och retur för att tävla. Dessutom så börjar snart en helt ny kvalperiod till nästkommande SM och vem vet, kanske får vi även i år till nåt bra resultat av de tävlingar vi kommer att delta på.


Kolla på våra uttryck, vi skrattar båda två!


Bruno tränar på mjukt gräs…. Snart så är vi där igen!

Som jag har skrivit om förut så måste unge herr Brolle få börja komma ut på mer tävlingar i år och att Bruno kanske någon gång får stå tillbaka. Sedan tar lilla Ida sin lilla tid då hon är en pigg tjej som gärna vill att det händer saker. En upptäckartjej som älskar att vara ute i skogen. Ska i morgon ta med mig ryggsäcken ut i skogen med små dummies och leka fram lite bra grunder med henne och framförallt se om hon tycker om det jobb jag presenterar för henne. Och givetvis så ska de stora hundarna sedan få komma ut på årets första barmarksträning! Lattjolajbans!!
Kan bara ana mig till hur glada de kommer att vara att få jaktträna igen. Faktiskt så börjar det här och där vara helt snöfritt i skogen = YES!!!


Brolle när han började lära sig "Hopp över hinder".


Här vinterträning och en lika glad Brolle.

Avslutar med att tala om att vad roligt det är med alla er andra som har hundar från Lanjelins och som aktiverar era fyrbenta vänner på det ena och det andra sättet. Rapporter kommer in från olika håll om vad Lanjelins-hundarna har för sig, det är ju bara så himla skog att få höra om allt ni hittar på.

Sköt nu om er alla!
På återseende!


Caro (som är Brunos kullbror)är en av Lanjelins-hundar som hänger
med på många roliga äventyr.


Caro tyckte det var skoj med våra hundars leksaker!

NYHETER 18/3  Längtan efter barmark!
Även om jag tycker väldigt mycket om vintern så känner jag nu att jag är helt ”färdig” med denna årstid, för denna gång. Ute har det varit rena rama skridskobanan länge nu och snön som klär marken är hård som betong = aj aj för framförallt leksugna valpar som inte har riktig ordning & koll på sina långa ben.

Men hur ska man kunna undvika alla vurpor som tyvärr sker då och då….Ida måste ju få vara ute, oavsett vädret som råder här i våra trakter. Nä, nu vill jag att ALL snö fortast möjligt ska tina bort så  vi får känna gräs och mjukt knastrande grus under fötterna istället för denna livsfarliga blandning av is och betongsnö! Någon som håller med?


Ida vardagstränar på byn


Ida tränar att gå fint i koppel utan att dra (ej fot-kommando)


Ida lär sig sitta och vänta tills bilar har passerat


Ida tycker om att leka!

Längtar väldigt mycket efter att få sätta i gång med jaktträning. Åh, vad det kliar i träningsfingrarna! Har ju en hel del hundar att träna nu….måste försöka göra upp nåt slags schema så jag ser till att lägga träningspassen så att de passar var och en. En liten ovetandes Ida kan ju inte träna på samma sätt som Bruno, och Brolle vill jag heller inte sätta samma krav på som med Bruno. Men jisses vad jag längtar!!

Funderar på om jag ska försöka starta Bruno på jaktprov redan i maj, trots att det inte hinner bli så mycket träning innan dess. Ibland önskar jag att vi bodde i södra Sverige där det är barmark året runt och man kan träna många, många månader. Här är barmarksträningen alltför kort, man hinner liksom inte riktigt med. Men samtidigt så skulle jag inte vilja vara utan vintern heller, åka skidor osv.


Bruno från en av fjolårets jakträningar


Bruno apporterar


Bruno apporterar svart korp


Fin avlämning av Bruno

I dag ser det ut att bli vackert väder (förutom att det börjat blåsa). Ska packa ryggsäcken med en massa gott fika och så åka ut i skogen med hundarna och sätta oss vid en sjökant och göra upp eld och grilla korv och hundarna får stöka på, gräva och ha roligt. Hundarna älskar verkligen när man gör utflykter där man stannar till och sätter sig ner och myser, de ser så himla glada och lyckliga ut!

Ska även packa ner trimgrejerna och se om jag lyckas trimma av åtminstone en hund ute i dag.. Nu ska de bli fina igen! Ett vårbad ska de också få så snart snön har tinat bort och det har torkat upp ute.


Brolle badar lerbad på hjortronmyren
(han tyckte det var sååå skööönt och han blev sååå fiiin!!)

Nä, nu packa ”ryggan” och så hoppas jag att ni också får en lika fin dag som vi tänker ha.
Ha nu roligt tillsammans med era hundar och njut av er tid tillsammans!

 Kram till er alla!


Ida ,"tycker om bild"

 

NYHETER 6/3   SSRK Jämtland/Härjedalens fina Utmärkelser!!
”ALLROUNDHUNDEN 2011” = Bruno
”ÅRETS UTSTÄLLNINGSHUND” (tvåa) = Bruno
”ÅRETS UPPFÖDARE” = Kennel Lanjelins
”ÅRETS VILTSPÅRSHUND” (tvåa) = Birk med ägare Susanna Axelsson

I ”Allroundhunden 2011” så hamnade flera fina & duktiga Lanjelins-hundar med på tio i topp listan!

GRATTIS till Birk & Susanna Axelsson till er 5:e placering.
GRATTIS till Brolle & Kennel Lanjelins till vår 8:e placering.
GRATTIS till änglahunden Santos & Birgitta Karlsson till er 9:e placering.
GRATTIS till Roxy & Ki Olsson till er 10:e placering.

NI ÄR SÅ VÄL VÄRDA ALLA FRAMGÅNGAR SOM NI HAFT TILLSAMMANS MED ERA HUNDAR!


SE LCH ELIT LP Lanjelins Mercurius, en riktig allroundhund!


Lanjelins uppfödargrupp


Lanjelins All Or Nothing, duktig viltspårshund!


SE LCH ELIT LP Lanjelins Mercurius i utställningsringen


Lanjelins Crasch Boom Bang


Lanjelins Born To Be Wild


Lanjelins Born To Be Wild

Vad händer annars nu på hundfronten? Vi tränar lite lydnad då & då, framförallt med Bruno & Brolle. Funderar på att anmäla Bruno till lydnadsprov i Norge för att få det norska lydnadschampionatet också. Ska kolla upp hur det ser ut med hyfsat närliggande tävlingar i grannlandet under året.
Bruno fyller förresten 6 år den 6 mars, GRATTIS bäste vän! Tror vi har uppnått det mesta med honom redan, resten som ev skall komma är ren bonus. För fortsätta vara aktiva, absolut! Vi har ju så roligt i allt det vi gör tillsammans. Så länge Bruno är med på noterna så ska vi fortsätta

Lilla Ida har fått flera nyttiga miljöträningar i stan och det går jättebra. Hon är riktigt duktig att gå i koppel. Hon har en härlig ögonkontakt med mig, men jag måste nog börja lära henne förstå skillnaden mellan  SAKTA & FOT.

Meningen är ju inte att hon ska promenera på vanliga koppelpromenader i stan tex med bibehållen ögonkontakt, men hon tror nog att det är så jag tänkt, lillgumman.
SAKTA för mig är att hunden ska gå fint i koppel utan att dra, men där det alltså är helt ok för hunden att hela tiden titta runt på allt möjligt. FOT för mig är en exact position vid min vänstra sida där hunden ska ha bibehållen ögonkontakt hela tiden (detta kommando använder jag endast när jag ”lydnadstränar”, alltså ej när jag ”vardagstränar”. Men jag har bara lärt Ida SAKTA och ej blandat in det mer avancerade FOT kommandot….men nu är det tydligen dags.


Tindra, Bruno & Brolle vid kaninernas utebur


Bara Tindra som orkar spana längre stunder på de små kaninerna


Livet leker för lilla Ida!


Fröken Ida, Lanjelins Little Love Bomb


Nu går vi glatt våren till mötes!

Många valprapporter får vi och det är roligt att få alla dessa rapporter och bilder. Alla valpar verkar ha som kännetecken att de är glada & goa individer med en stor nyfikenhet på livet.

Roligt att ni valpköpare är nöjda mer era fyrbenta vänner och det ska bli så roligt att få följa era valpars uppväxt. Ni är jätteduktiga på att ta hand om dessa Lanjelins-valpar, stort TACK för det!

I dag är det strålande väder ute. Dessvärre så har matte blivit förkyld så det blir nog inte så mycket utevistelse idag för min del. Måste försöka kurera mig så jag snabbt blir frisk för det är många projekt på gång och vem har tid att missa dyrbar TID som man kan förbruka på annat än att ligga i soffan och nysa och snörvla! Inte jag i alla fall, min högsta önskan just nu är att jag fort som bara den ska bli pigg som en mört igen.

Hoppas ni får njuta av solen och att ni hittar på många roliga
utflykter med hundarna i det vackra vädret!
Må så gott!
På återseende!


Frasse och hans lillmatte myser & trivs tillsammans

 

NYHETER 25/2  Lanjelins Mercurius (”Bruno”) Jämtland/Härjedalens Allroundgolden 2011!!
Vi hade ett fantastiskt framgångsrikt tävlingsår i fjol där Bruno meriterade sig högt inom 4 grenar (utställning, jakt, lydnad & viltspår). En äkta Allroundgolden är vad han är!
GRATTIS till er fina valpköpare som också hamnade på tio i topp listan med era hundar, ni är BÄST!


Lanjelins hundar


Bruno har så fin & gyllene färg på sin päls


Lanjelins golden retriever

Årets första Elit-lydnadstävling gav 1:a pris + klassvinst.
Förra söndagen gick jag av mitt nattpass, sov ett par timmar och drog sedan till Strömsund för att tävla lydnad med Bruno.
Oj, så skönt det känns att ha kommit ut på tävlingsbanan igen! Har inte tävlat på hela 4 månader (sedan i början av oktober ifjol då valparna föddes) och efter ett så pass långt tävlingsuppehåll så blir man fort  ”tävlings-ringrostig”….hm, vart tar tiden vägen egentligen?! Sysslolös har jag då inte varit, ett gäng härliga valpar att pussa på var absolut prio ett och att hinna njuta av de små liven medan man har dom är ett måste.


Lanjelins Little Love Bomb (Ida)


Ida delar ut pussar

Lydnadstävlingen  hölls i ridhus och det Bruno gjorde bra, det gjorde han bra! Men tyvärr nollade han apportering med dirigering då han vid konen fick lite hjärnsläpp och tog sedan fel apport. 
Vid det nya momentet ”Zäta” så vände han sig emot mig när jag skulle passera förbi honom efter första skiftet och så missade han mitt liggkommande under inkallning med ställ & lägg så jag fick dra till snabbt med ett DK, i övrigt så fick vi full pott på flera moment och nästan full pott på några andra.


Bruno


Bruno älskar att bli ompysslad

Överlag så är jag nöjd med vår ”årsdebut”, men jag som känner Bruno så himla väl och därmed på en gång känner om han ”är sig själv” till fullo, tycker ändå att han saknade sin rätta gnista denna tävlingsdag. Den där gnistan som jag älskar att se hos mina hundar & som vi nästan alltid har med oss i både träning & tävling.  

Men jag hade nog inte heller min mest gnistrande dag. Gissa en som nästan raglade ner i soffan vid hemkomst för att få sova några timmar innan färd till sista jobbnatten, men ack så glad & nöjd jag var över att vi äntligen har kom ut på tävlingsbanan igen och att vi nu har ett helt nytt år framför oss med trevliga hundaktiviteter av olika de slag.

Poängen för Bruno blev så här:

Sittande i grupp:  10 poäng
Platsläggande:  9.5 poäng
Fritt följ:  9 poäng
Stå, sitt & ligg under marsch: 7 Poäng (missade stå-positionen)
Inkalllande m. ställ & stå:  7 poäng (DK  ligg & något steg på stå)
Rutan: 10 poäng
Apportering m. dirigering: 0 poäng (tog fel apport)
Apportering metall & hopp över hinder: 10 poäng
Vittringsprov & apport: 10 poäng
Fjärrdirigering: 10 poäng

I år ska nog även unge Brolle få komma ut lite mera på tävlingsbanan. Han är ruggigt duktig när vi tränar, ska bli spännande att se om han kan hålla ihop ordentligt under tävling även i de högre klasserna. Klass I har han ju klarat av, men där är momenten inte lika svåra som i de högre klasserna. Han är så glad i att jobba, måste säga att alla hans syskon har ett så himla gladlynt & speciellt sätt och man kan inte annat än älska dessa goa pojkar!

För några dar sen samtränade vi lydnad med Roland & hans fina hundar. Det var inget vidare väder ute, för konerna blåste all världens väg och rutans band fladdrade, men kul hade vi alla och av Rolands hundar så var det Vackra som glänste mest och vad det gäller mina hundar så är jag mycket nöjd över både Brunos & Brolles jobb, gnistan och den sprudlande glädjen var som vanligt på plats och allt gick superbra!  Lilla Ida fick komma ut på planen och leka & springa runt och hon var snabb att hämta konerna som fanns utspridda på träningsplatsen. Glad och söt är vad hon är, lilla trollet!


Brolle tränar fritt följ


Fartig inkallning


Språngmarsch med Brollisen


Tack kompis Brolle för allt kul vi har!


Lilla Ida har ögonkontakt


Nu var du duktig Ida


Vi fikade varm choklad & semla mellan träningen.

Nu ska ni ha det så bra alla!
Önskar er sol ute & sol i sinnet!
Var rädda om er och era fina fyrbenta vänner!

NYHETER 8/2  Kylan har gett vika!
För några dagar sen hade vi så grymt kallt!!! -38 grader som kallast och vem kan & vill ge sig ut då?
Men helt plötsligt släppte kylan äntligen taget och temperaturen föll på bara några få timmar till en normal gräns.
Så nu har vi verkligen tagit igen all förlorad aktivitet.


Valpköpares hundar leksugna och trivs i väderomslaget


Bästa kompisarna Easi & Birk leker


Snökrig vänner emellan


Easi

Samtränat lydnad i ridhus har vi gjort (lyckad träning) där även lilla Ida fick hänga med under dagen och undersöka det stora stallet, hälsa på stallfolket, äta ”hästbollar”, springa och leka inne i ridhuset, hjälpa oss att sätta upp och ta bort grejer på lydnadsplan och sist men inte minst fika med oss på läktaren. Hon hade jätteskoj!

Hon fick även efter ridhusvistelsen följa med på en minipromenad i koppel från parkering in till veterinärstationen och dess välfyllda butik & där hon fick med sig ett smaskigt ben. Hon blev kelad & ompysslad av en snäll veterinärassistent, det tyckte Ida var mysigt! En liten hund fick hon se också, de hade nog bra nog gärna velat leka med varandra.


Idas syster Lycka bär tidning varje dag = duktig valp!


Idas bror Frasse gnager på ben tillsammans med sin bästa kompis Tim


Men lillebror han gnager på sin pinne han :)

Det var första gången Ida var ute och ”vimlade” bland så mycket liv och rörelse. Det händer inte alltför mycket i vår lilla by så det blir att åka några mil för att ha tillgång till en massa miljöstörningar.  
Nu är jag dessutom trygg med den vetskapen att hon lugnt ligger kvar i bilen när jag parkerar och att hon inte biter eller förstör något medan jag är borta (inte för att hon har visat sådan tendens, men jag vill grundlägga ett gott beteende och vara säker på min sak). Hon vet att i bilen sover man och är lugn. Därmed så kan jag nu ta med henne i bilen överallt när jag tex ska till stan och uträtta ärenden och kan sedan då passa på att gå på miljöträning med henne när jag är klar med mitt. Man kommer en bit längre för varje gång man tränar nåt.

Långpromenader i skogen med de vuxna hundarna går vi som vanligt nu sedan köldknäppen gav med sig och det är så härligt! Som balsam för kropp & själ! Vi fick se en älg som sprang upp en bit framför oss på vägen, det tyckte hundarna var spännande!
Har köpt nya stavar till skateåkningen så nu kan vi ge oss ut på härliga skidturer igen.

Två lydnadsprov har vi anmält oss till i Februari. Ska i alla fall åka på en av dessa. Det blir Bruno som får komma ut på årets första prov. Brolle tror jag att jag väntar med tills det blir utomhus för han blir lite väl sprallig & glad i ridhus och så tycker han lite för mycket om ”hästbollar”.


Bruno


Arkivbild från tidigare år (Bruno)


Brolle som valp (ca 7-8 månader på bilden)


Glade Brolle

Vill avslutningsvis säga GRATTIS till en tjej som vi träffade på lydnads-SM i fjol och som sedan länge ligger högt upp på ”lydnads-kvallistan” (på 5:e plats) med sin Måsarps Flisa. De är därmed gott och väl kvalificerade till kommande SM i Borlänge i sommar. De tävlade för ett tag sen på My Dog i Göteborg och hamnade där på totalt 5:e plats, trots att de nollade Rutan!! Det var inte dåligt, tänk om rutan också hade gett poäng, WOW!!
GRATTIS Anette & Flisa! Vad kul det skulle ha vart om ni hade bott liiite närmare, eller att vi hade bott liiite närmare er!

Nu alla vänner och alla som vi inte känner,
ska ni ha det så bra!
På återseende snart!


Mysigt med skidutflykt med fika i "ryggan"

NYHETER 27/1  Tillbakablick på år 2011.

Fjolåret bjöd på många höjdpunkter för vår lilla kennel och för oss som har med Lanjelins hundarna att göra.
Ska försöka mig på att skriva någorlunda kortfattat om de största höjdpunkterna (hm, nu har ju jag lite svårt för att skriva kortfattat, som ni kanske vid det här laget vet)

SE LCH ELIT LP Lanjelins Mercurius ”Bruno” har (som den guldhund han för oss är) haft ett riktigt guldår!!
Han jobbade på så bra i lydnaden att han kvalificerade sig till SM i lydnad!! En fantastisk rolig SM helg hade vi tillsammans med en massa andra duktiga lydnadsekipage från hela Sverige.
På ”årsbästalistan” Årets lydnadshund 2011 hamnade Bruno på en hedrande 33 plats av alla ekipage runt om i vårt avlånga land!!


Finna minnen från Brunos & mitt deltagande från Lydnads-SM 2011


Bruno och jag under pågående Fritt följ moment på Lydnads-SM


Brunos fina kontakt

”Bruno” startade även på 2 officiella jaktprov där han på första provdagen fick ett fint 2:a pris.
Han gick även under hösten ett viltspårsprov i anlagsklassen som han klarade med glans, domaren var mer än nöjd och så även matte & Bruno.

5 utställningar hann vi också med och Bruno plockade hem 1 CERT CACIB & BIM samt ett RESERV-CERT som bästa resultat. På de andra 2 utställningarna fick han fina placeringar och på årets enda Open Show som vi deltog på slutade han som 4:e Bästa hane.


Björn som fotat Bruno under jaktträning.


Bruno har meriterat sig inom 4 olika grenar (lydnad, utställning, viltspår och jakt)

LP Lanjelins Country Boy “Brolle” röntgades med resultatet HD A ED ua!! 3 av 5 ur kullen är friröntgade såväl fram som bak,(två har fortfarande inte röntgats, men vi hoppas att så sker.)
”Brolle” tränades lite smått och pang bom så var han klar för lydnadsklass I. Han gjorde jättefina tävlingar med STOR iver och arbetsglädje och 1:a prisen trillade snabbt in och han fick därmed sin LP-titel!


Brolle tävlar lydnad


Det ska vara roligt att jobba med sina hundar!


GLÄDJE!

Unge Brolle ställdes på 3 officiella utställningar i junior & unghundsklass och fick Excellent på två av dom och vann dessutom sin klass vid ett tillfälle.
Brolle och hans bröder har varit stora och rejäla redan som valp och de kommer nog att komma mera till sin rätt nu, som vuxna hundar. På J/H kennelklubbs inofficiella utställning blev han BIR & BIG-4. 
Vi startade inte på jaktprov eller viltspårsprov, men vi jobbade och lade grunden till framtida arbeten inom detta och Brolle har visat lika stor glädje med arbetet ute i skogen som på lydnadsplanen. Det ska bli så spännande att se Brolle fortsätta utvecklas, han är i skrivande stund bara 1 år & 7 månader gammal och har framtiden framför sig.


Brolle på utställning.


Brolle

LP Cassmick Constancy Celine ”Tindra” (ingen stamtavlemässigt Lanjelins hund, men räknar henne ändå som en sådan då hon sedan hon varit valp bott hos oss på Lanjelins) ställdes ut bara 1 gång och det på GRK Open Show. Resultatet uteblev därmed inte, hon kammade glatt hem BEST IN SHOW -2!!
Tindra är en så glad & showig hund och jag förstår egentligen inte varför vi inte tar med henne oftare på utställning, hon älskar att stå i centrum och är en väldigt fin tik med superfina och kraftfulla rörelser.


Tindra på Open Show i Aspås


Tindra och Matte glada!


Vi gillar att vara aktiva på fritiden och att vistas mycket i skog & mark.


Tindra passiv när vi jakttränar

Lanjelins Crasch Boom Bang ”Roxy”, en hund som vi har ute på foder stod för en stor händelse hos Kennel Lanjelins! Hon parades med SE U(u)CH Combine Nintendo och 6 härliga valpar såg dagens ljus den 6 Oktober!! Roxy var en duktig mamma och samtliga valpar är högt älskade av sina nya mattar & hussar.
”Roxy” startades även på lydnadsprov innan hon parades och hon hann få 1:a pris + klassvinst  i lydnadsklass I.


Tack Roxy för dina fina valpar!

Lanjelins All Or Nothing ”Birk” startades i anlagsklassen viltspår där han blev godkänd. Han avancerade snabbt till Öppenklass där han under höstens prov fick 1:a pris!!
Röntgades fri på såväl höfter som armbågar!


Birk trivs som fisken i vattnet i skogen!

Lanjelins Heavy Traffic ”Lukas” startades på viltspårsprov. Han spårade bra och blev godkänd i anlagsklassen.


Lukas efter en rejäl nedtrimning

Lanjelins Kiss The Rain ”Lilly” ställdes ut en gång officiellt och vann öppenklassen och slutade som 3:dje Bästa tik med R-CACIB!! På GRK Open Show slutade hon väldigt nära ”högvinsten”, nämligen som 2:a Bästa tik! Lilly deltog också i uppfödargruppen som vi vann vid samma Open Show.


Lilly

Lanjelins Little Love Bomb ”Ida” från 2011 års valpkull fick stanna kvar här hemma och hon är en gudomligt snäll och glad tikvalp som förhoppningsvis ska utvecklas till en sund och duktig golden retriever. Hon skänker mycket glädje och har nu hunnit bli hela 4 månader gammal.


Lanjelins Little Love Bomb "Ida"


Ida i sitt täcke


Ida älskar att vara ute!

Lanjelins Born To Be Wild ”Santos” stod också för glada höjdpunkter…men tyvärr också för en stor chockartad händelse som rev upp allas våra hjärtan med stor sorg och saknad hos alla vi som hade med honom och hans matte Birgitta att göra…

”Santos” debuterade som ung junior på sin allra första officiella utställning. Och vilken debut!! ”Santos” kammade hem CERT & BIM!!  Han deltog också i uppfödargruppen som vi vann med på samma utställning.
Ytterligare en officiell utställning deltog han på med fin placering där han fick omdömet Excellent.
”Santos” röntgades under hösten fri på höfter & armbågar.

Den 7 November 2011 startades ”Santos” på viltspårsprov där han duktigt och  enkelt som en plätt spårade sig fram till ett godkännande i anlagsklassen!!

Alla var så stolta och glada över att ALLT som ”Santos” och hans matte Birgitta tog sig för, ja de lyckades dom med som om det inte var nåt märkvärdigt eller svårt alls. De bara fixade verkligen ALLT med stor glädje och det så snabbt! Birgitta och Santos hade så mycket oprövat, men var villiga att lära sig ALLT!


Lanjelins Born To Be Wild

Dagen efter ”Santos” lyckade viltspårsprov så avled han hastigt, men dock som en liten tröst, glatt springandes på en äng…. Chocken och saknaden var ett faktum….Men finaste ”Santos” kommer alltid att vara en ledstjärna för Kennel Lanjelins. Han hade ALLT och lite till. Det gör gott att veta att han hade ett superfint liv…även om livet blev på tok för kort. Men du lever vidare ”Santos”, du kommer nämligen alltid att finnas i allas våra hjärtan!


Santos var den mest godhjärtade hunden i hela världen!

Nu blickar vi framåt mot 2012 års händelser!
Fler Lanjelins-hundar är födda och redo att visa framfötterna.
Och vi önskar alla valpköpare & vänner ett fint år, på alla sätt & vis.


Bild tagen för någon dag sen. Vi har MYCKET snö i år!

NYHETER 11/1  Tillbakablick på år 2011 och så har valpen Lycka flyttat.

Kan säga att det varit svår beslutsångest att tvingas välja mellan Lycka & Ida….och för att inte tala om separationsångesten!!!
Med Ida så har det ”klickat” från första stund och Lycka är en valp som succesivt har erövrat ens hjärta…. Lycka hade en bättre exteriör, men Ida har också en hel del i sin konstruktion som är bra. Då det tidigt var bestämt att Ida skulle bli kvar här hemma (och Lycka hade vi tänkt placera ut på foder) så fick det nu bli som det var tänkt, dvs att Ida stannar. Rätt eller fel?! En del av er undrar säkert hur man kan släppa en konstruktionsmässigt fin valp, och att vi därmed gjort ”fel” i vårat val av valp. 

Men kan säga så här att oavsett vem vi låtit flytta så har det för oss,  känts helt galet ”fel”…. Hade ju helst velat ha kvar båda tikvalparna här hemma…. Båda dessa tjejer besitter så många fina egenskaper som en golden retriever ska ha, men på olika vis vad det gäller både exteriör och sitt sätt att vara. Jag är dock övertygad om att båda kommer att utvecklas till sunda golden retrievers.

Lillebror som är kullbror till Ida & Lycka


Ida & Lyckas kullbror Frasse vilar tryggt med sin kompis Tim


Ida & Lyckas kullbror

Att behålla två valpar samtidigt hemma är nog ingen bra ide, det blir faktiskt mer ett arbete än mysigt och roligt. I alla fall när man vill få ut mer av ”hunderiet” än att ”bara ha hund”. Två valpar har ju förvisso väldigt roligt tillsammans, men det kan även bli så att de har så roligt att de glömmer bort att annat & andra existerar och jag vill lägga grunden och få fin kontakt med var & en av alla våra hundar, ett måste om man ska kunna träna och tävla med dom. Ida & Lycka tillsammans var verkligen som ler & långhalm, på gott & ont.


Här var hela kullen "ler & långhalm"


Tyr sig till varandra

Kan säga att det gjorde såå fruktansvärt ont att skiljas från lilla Lycka….vill aldrig mer vara med om smärtan jag kände. Jag beundrar & respekterar helt ärligt alla (uppfödare eller ej) som klarar av att skiljas från sina djur när det gått en tid och man börjat lära känna dom ordentligt. Det går oftast bra när man börjar leverera en valpkull, man tycker om alla men inser faktiskt när valparna är 8 veckor att det är dags att klippa navelsträngen, men just det här att lämna ifrån sig ett djur som man haft lite längre och därmed fäst sig vid extra mycket…..det tänker jag se till att undvika i framtiden. Bara för att man är uppfödare, polis, kassörska eller annat så behöver man inte vara eller känna på något visst sätt… man är faktiskt inte mer än människa. Men man lär sig nåt nytt så länge man lever!


Tycker väldigt mycket om mina djur


Tycker om!


Andra tycker också om ens djur


Ängla-hunden SU(u)CH SLCH LP Lanjelins Summer Passion lever
omtyckt vidare genom sina barnbarnsbarn (senaste kullen)

Lycka har i alla fall fått ett seriöst hem och hon kommer att få ett toppenliv tillsammans med sina nya ägare där hon kommer att få vistas mycket ute i naturen på diverse aktiviteter och aldrig behöva vara ensam hemma. De bor dessutom bara 10 mil ifrån oss så vi kommer att få träffa henne, både på våra kommande valpträffar och när andan faller på.
Det lönar sig att vänta & hålla hårt i valparna tills de rätta valpköparna dyker upp, det är vår självklara skyldighet gentemot de valpar vi föder upp, att se till att alla får så bra hem som möjligt.

Men hörru ni! Uppdateringen har snabbt blivit så lååång redan, så tillbakablicken på 2012 får ev komma vid nästa uppdatering i stället! TACK ni valpköpare som skickar bilder på era fyrbenta vänner. Vid tillfälle så hamnar en del då & då på hemsidan efter överenskommelse.

 Träningen har så smått kommit i gång med de stora hundarna och skidåkning
lär det bli en hel del av nu framöver.
 Ska se till att hundarna är i rätt så bra kondition till våren, i såväl knopp som kropp!

~  På återseende snart!  ~

Upp


 

Copyright © Kennel Lanjelins & Artmaster's Design
Respektera Copyright - låt grafik och bilder vara kvar på hemsidann

| Hem | Presentation | Historia | Våra hundar | Nyheter | Valpar | Resultat | Galleri | Länkar | Gästbok | E-mail