NYHETER: 27/9  Livstecken!!!
Jodå, vi lever och finns kvar, bara det att hemsidan har fått sig ett rejält break den sista tiden. Men roligt att en del av er saknar mina långa uppdateringar om våra små äventyr.
Trots att vi tävlat ytterst sparsamt så har det lilla tävlandet ändå gett fina resultat,  tack vare dessa fantastiska hundar!
Det har varit både utställningar, lydnad, viltspår och jaktprov, för såväl egna hundar som duktiga valpköpares hundar.

Bäste grabben Bruno här hemma har tävlat lydnad och tilldelades nya fina SM-poäng på 300,5 poäng!!! Tävlar vi och får till ett bra resultat till så är vi kvalificerade för nästa års Lydnads SM.
Då har Bruno kvalificerat sig 3 år i rad.  
Bruno har också nyligen deltagit på GRK Open Show där han slutade som 3:a Bästa hane!


Bruno busar

Brollisen här hemma ställdes också ut på Open Show och han blev klassvinnare med HP.
Birk som är kullbror med Brolle blev tvåa i klassen med HP.
Gamla Tindra slutade på en fin finalplacering, nämligen 4:e Bästa Tik!!! Denna tik är verkligen en dam som kan showa loss och som fortfarande är att räkna med. 
Lanjelins Deltog med uppfödargrupp också där vi fick HP och en 2:a placering. Tack så mycket till er som ställde upp och stannade kvar så vi kunde delta med gruppen.


En åldrande men oförskämt pigg Tindra!


En glad Brolle tillsammans med matte.

Sedan så ställdes alla ur senaste kullen utom vår konvalescent Ida….Hon fick vara hemma med ”mormor & morfar” och bli ompysslad där istället.
Här blev utdelningen det allra bästa vi kunde få. Idas syster Lycka fick jag äran att visa och det räckte ända fram till BEST IN SHOW – VALP!!!
Domaren var mkt nöjd över hennes konstruktion (vilket vi redan visste)….det gör fortfarande liite ont i hjärtegropen att träffa Lycka… då det ju egentligen var meningen att hon skulle ha stannat i vår ägo. Men vi är mycket glada över att hennes ägare tar hand om henne på det sätt dom gör. Det är en mycket rar & fin tik på alla sätt och vis. Varmt GRATTIS Elisabeth & Leif till att ni fick glädjas  åt eran hunds fina framgångar och att vi fick glädjas tillsammans med er, första gången hon ställdes dessutom! All Lycka till er i framtiden!


BIS & BIS-2 Kullsyskonen Lycka & Lillebror

Ytterligare framgångar blev det när Lyckas kullbror Lillebror med matte Birgitta Karlsson hållandes i guldsnöret slutade som BEST IN SHOW- 2 VALP!!!
Det blev med andra ord dubbel seger & glädje för oss som har med Lanjelinshundarna att göra! Väldigt roligt att ni valpköpare vill aktivera er och visa upp era guldklimpar inom alla möjliga områden. GRATTIS till dig också Birgitta!
Denna hane kommer att komma ut på diverse prov och utställningar framöver, var så säker.  Fortsätt ha så enkelt & roligt som ni har med allt, det är ett bra & lyckat framgångskoncept!


Lillebror


Birgitta i vänstervarv med sin käre Lillebror

Zimba med matte Kerstin Sundberg blev 2:a i sin klass med HP (tävlade då mot sina kullbröder). Kan också tillägga att Zimba trots sin ringa ålder redan har gått ett öppenklass viltspår  med ett fint 1:a pris som resultat!!! TACK Kerstin för att du tar så fin hand om Zimba Valentino!
När det skrivs om viltspår så har även Susanna Axelsson med sin Birk spårat och de fick denna gång ett 2:a pris i Ökl. Ett 1:a pris kvar så får vi börja fundera på championatpresent!!

Resterande kullbröder Frasse med matte Jessica Hådell och Ludde med matte Maud Berglund blev placerade för dagen men utan HP.
Det var ändå fina kritiker ni fick och tack till er också för att ni ville ställa ut era fyrbenta kompisar. Vet också att även Frasse kommer att komma ut på diverse prov, det ser vi fram emot!


Kerstin med sin Zimba


Birgitta och Susanna visar upp varsitt kullsyskonpar i Brace (HP)

I övrigt så knallar allt på som vanligt här hemma. Ida har fått ett stretchingschema då de nu tror att hon har fått förkortad muskel pga att hon gått i gips så länge….Stackars lilla tappra tjej. Hon fyller snart 12 månader och har alltså nu varit skadad kan man säga i halva hennes liv, dvs hela 6 månader. Känns i alla fall skönt att ha krävt att de slagit röntgenplåtar framtill på bla hennes armbågar och allt såg bara fint ut. Ev så ska materialet i den opererade tån opereras bort…..men det blir ett ingrepp som inte ska ta mer än ett par veckor att läka (förväntar jag mig i alla fall). Fortsättning följer…..

 

Nu har uppdateringen genast blivit lång och jag har ju knappt hunnit börja skriva….
Resultat sidan är totalt ouppdaterad, men det ska fixas inom kort.
Avrundar här och uppmanar er alla att ta väl hand om era fyrbenta vänner!

~ Vi hörs väl snart!  ~


Vänskap! (Brolle & matte)

 

NYHETER 1 /9   Nu var det ett tag sen det uppdaterades….igen. Har liksom inte prioriterat hemsidan speciellt mkt den sista tiden. Men den mår tack & lov  inte dåligt av att vila lite mellan varven och rätt som det är dyker det ju faktiskt upp en och annan uppdatering och ibland kan det också glimta till och komma flera ganska tätt inpå.
Hur som haver så får jag väl som vanligt göra en lång ”klump-uppdatering” om vad som hänt den sista tiden.

Sommaren börjar gå mot sitt slut och hösten kliver snart in genom dörren. Även om jag inte är någon soldyrkare som gillar att sola så har jag ändå saknat solen i sommar….Lite mera sommarkänsla med sommarvärme som värmer kropp & själ hade inte varit helt fel. Men vi får hoppas att hösten blir desto finare och låter oss fylla på med lite solljus inför den vinter som fortare än vi tror snart också står här och knackar på dörren och vill in.

Det roligaste besöket i sommar fick vi av goda vänner tillika fina valpköpare från Stockholm. Det var dagar som tyvärr gick alldeles för fort. Men det är väl så det är, dvs att tiden går fortare än fortast när man har roligt.

Vädret var iallafall riktigt bra under dessa dagar och Lotta & Björns hundar apporterade dummies i vattnet med stor glädje och det är så himla roligt att se Lanjelinshundarna och att vi verkligen lyckats få så otroligt fina valpköpare till våra hundar vi fött upp. Men så väljs alla med omsorg och därmed så undviker man att hundarna hamnar i dåliga hem.

Tack Lotta & Björn samt Isac & Lucas för att ni är dom ni är och vi ses väl nästa sommar? Eller tidigare, vi får väl se!


Mina föräldrars vackra sommarställe.


Lilla sommarstugan ligger alldeles vid vattnet. (Brolle på bild)


Hundarna vid fiskboden.


Bruno


Brolle vid fiskboden, håller koll när vi gör upp fisken.


Hundarna gillar att åka båt.


Storstugan en bit längre upp.

Har hunnit tävla lydnad med Bruno vilket resulterade i ett 1:a pris med hyfsade SM-poäng.

Har även startat Bruno på ett officiellt jaktprov (SSRK J/H). Vår insats för dagen räckte till ett 3:dje pris. Är nöjd med att gå till pris med tanke på att Ida här hemma kom in i höglöp lagom till att jaktprovet närmade sig och Bruno har haft det ganska jobbigt vill jag lova med att känna stark kärlek till lilla tösen. Men jag chansade och åkte ändå och är glad för det. Såväl vatten och landmarkeringar fixade han galant. På fältet så hade han kunnat lukta & kiss markera lite mindre än vad han nu gjorde. Tror han kissade minst 5 ggr (han kissar sällan när vi tränar, och händer det så är det oftast bara 1 gång vilket jag ändå tycker är acceptabelt, men inte 5 ggr….) Men mellan kisspauserna så kunde han fokusera på uppgiften och jobbade bitvis på riktigt bra. Av Brunos 4 starter på jaktprov så har han nu 3:dje pris, 2:a pris, 0: pris och nästa gång så fixar han nog 1:an. 

Här kommer Brunos poäng från lydnadsprovet med 1:a pris:

Sitt i grupp – 10 p
Ligg i grupp – 10 p
Fritt följ – 9.5 p
Stå, sitt, ligg under marsch – 10 p
Inkallande med ställ & lägg – 8 p
Rutan – 9 p
Apportering m. dirigering – 8 p
Apportering metall & hopp över hinder – 10 p
Vittringsprov & apport – 8.5 p
Fjärrdirigering – 9 p

Har tävlat väldigt lite den senaste tiden…. Jag vill nog….egentligen….men kommer liksom inte till skott att gå igenom tävlingskalendern ens en gång….Men det har varit så himla mkt annat som har fått tagit plats och som är viktigare än tävlingar och det är väl det som totalt sugit musten ur en och som därmed gör att man inte ens tänker så långt som på tävling och ”annat” som man också egentligen borde och faktiskt också verkligen vill engagera sig i.

Men tävlingar och ”annat” finns ju trots allt kvar….kanske kommer i gång bättre nästa år. Och jag tror inte att hundarna deppar ihop av att missa tävlingar, oh nej, vi är ju som vanligt ute på alla våra vardagliga roliga upptåg här hemma. I skog & mark är vi varje dag med dess långa promenader på stigar och icke stigar där hundarna glatt upptäcker än det ena och än det andra och lite träning då och då klämmer vi förstås också in och allmänt så har hundarna det precis lika roligt som annars, även om vi då inte åker alltför mkt på diverse tillställningar Så det är nog kanske bara den tvåbenta matten som har förmågan att känna det där starka suget och en viss längtan efter tävlingsbanan. De fyrbenta är nog minsann lika nöjda oavsett och tycker livet är en fest bara dom får mat, aktivitet och sist men inte minst en massa käääärlek!


Hela gänget samlad på väg hem från stugan


Att sitta vid strandkanten är rofyllt.


Måste sätta in en bild på kanin Maggan som under några timmar
åt upp en stor bit melon!!!


Gott, gott tycker Maggan. Hon äter ALLT!

Lanjelins hunden Birk (2 år) med sin matte Susanna har glatt oss med att meddela att dom gått viltspårprov igen och de bärgade hem ytterligare ett 1:a pris i Öppenklass.

Nu fattas det bara ett 1:a pris till så kan Birk titulera sig Svensk viltspårschampion! GRATTIS till era framgångar!!! Det är glädjande att ni är så aktiva inom en massa olika grenar som man kan göra med sin retriever. Tror bestämt att jag kan skriva att Birk verkligen är Susannas bästa vän och högra hand i alla lägen.  Fortsatt lycka till önskar vi er från oss alla på kennel Lanjelins. 

Fick ytterligare ett glatt besked om att Zimba med matte Kerstin Sundberg också har gått viltspårsprov med ett fint 1:a pris i Öppenklass som resultat!! Zimba är från senaste kullen och har alltså inte ens hunnit fylla 1 år. Stort GRATTIS till er!!!

Annars så har det blivit en hel del vistelse hos mina föräldrar som har sommarstuga med stora ägor att vistas på. Hundarna har det kanonbra där och de springer upp och ned över ängen från storstugan till lillstugan dagarna i ända och badar när de känner för det och vilar….ja, det gör de inte förrän det är kväll och man stänger dörren till stugan och säger att nu är det god natt.

Ida ska in på rehab snart igen. Jag avvaktar med information om hennes tillstånd tills veterinären har gjort sitt utlåtande så får vi se vad som händer framöver. Är fortfarande orolig över en ev ligamentskada…..Vill ju bara att Ida ska få vara en fri hund snart som får springa som hon vill och som jag kan få börja träna. Hon har så  mkt kapacitet och energi och jag vet att hon skulle kunna bli en otroligt rolig & duktig hund att jobba med….men NÄR NÄR NÄR?????..... är just den fråga som gnager i mig och som jag väldigt gärna skulle vilja ha ett riktigt svar på.

~  Må nu så gott alla och sköt om er och ännu mera era fyrbenta.  ~
KRAM!


Kanske min bästa sommarbild och sååå gott med jordgubbar, blåbär & grädde!

 

NYHETER: 24/7  Äntligen ett livstecken från oss!

Livet står inte direkt stilla här hemma, även om uppdateringar i sommar har uteblivit pga totalt ointresse av att uppdatera helt enkelt. Får bli en förkortad version om allt som hänt och inte hänt den sista tiden.

Har tävlat lydnad med Bruno vilket resulterade i ytterligare ett 1:a pris i Elit-klass samt en bronsplatsMarsskallet. Är nöjd med första halvan av programmet, sedan så strulade det lite på 2 moment vilket då drog ner totalsumman en del. Men vi åkte ändå hem med ett 1:a pris och det är inte fy skam..  – SE RESULTAT – (kommer snart)

Jaktprov har Bruno också startats i och det resulterade i ett 2:a pris i Nkl på Goldenklubbens inofficiella prov. Av någon anledning så missade han de båda vattenmarkeringarna. Vet inte om det var pga ovanan att ha båt när det kastas som gjorde att han inte såg markerinarna eller vad det nu var. Men jag ska inte fundera så mkt över detta, för han brukar inte missa detta annars / i vanliga fall.
I övrigt så genomförde han provet klockrent och jag är mkt nöjd över hans arbete. 


Bäste Bruno!


Bruno är en klippa att luta sig mot i såväl med som motgång.


Bruno är en charmnisse (fotot från senaste lydnadstävlingen)


Brunos fina fritt följ resulterade i en fin 9:a
(men kan inte låta bli att undra varför domare har så svårt för att dela ut en 10:a på just detta moment?)

Susanna Axelsson med sin Birk startade också i Nkl där de efter endast 2 månaders jaktträning jobbade sig fram till ett 3:e pris! Inte illa ”pinkat” med tanke på deras korta tid med jaktträning. GRATTIS till er!

Kerstin Sundberg med sin unge Zimba (valp från senaste kullen) har redan visat framfötterna och gått viltspårsprov där anlagsklassen avklarades lätt som en plätt. Stort GRATTIS till er också!
Spännande att fler ur den här kullen är på gång med arbete. Kullbrorsan Frasse har en matte som är instruktör och som säkerligen kommer att komma ut på jobb med sin unge herre vad tiden lider. Fick träffa honom senast i dag och det var en mkt trevlig individ som var på väg på semester med sina övriga familjemedlemmar.

Sedan har vi Lilllebror som redan hunnit med att ha gått jaktkurs och han är en piggelin på att jobba och visar redan fina framfötter på träning.  Dessa kullsyskon är ännu så unga så de har tiden framför sig att starta på diverse prov (som ägarna viskat i mitt öra att de har planer på när de känner sig redo.)


Birk med matte Susanna får domarens utlåtande av deras arbetsinsats.


En stolt Zimba visar upp vad han spårat fram till på viltspårsprovet.


Lillebrors matte Birgitta ställer upp honom efter att vi trimmat av klart.

Lilla Ida här hemma får tyvärr ännu inte skutta & hoppa och ännu mindre vara lös och därmed så står all träning med henne fortfarande stilla. Börjar vara van vid att ha en konvalecent hund numera. Men något jag verkligen sörjer är att så många månader av värdefull träning med Ida är puts väck borta. Det var ju inte så här jag ville att vår första tid tillsammans skulle bli…..Vi skulle ju göra så mkt roligt ihop och grundlägga så mycket i tidig ålder.

Givetvis ska jag göra allt den dag hon är ”friskförklarad” från sin skada och verkligen försöka hämta igen all förlorad tid med denna fröken. Men jag är inte helt hundra på att jag kommer att bry mig om att lägga ner all den tiden på att hon ska kunna bli den där superduktiga lydnadshunden. Mycket av det grundläggande & min speciella röda tråd skulle jag ha fått automatiskt i den vardagsgrund jag skulle ha lagt om hon inte hade haft sån otur att göra illa sig.

Suck, är bara så tråkigt att inte fått chans att jobba med henne och allmänt få ha roligt tillsammans med sin hund och det från valpstadiet. Men, Ida är i alla fall glad som en liten sol här hemma och det är för tillfället det viktigaste, att hon håller humöret uppe, trots allt.


Här var Ida en skadefri valp, lekandes med sin storebror Birk.

För övrigt så blir det nog inte lika mkt tävlingar med hundarna här hemma i år. Har varit så mkt annat där tid och pengar har lagts på annat än just tävlingar.
Har även missat att anmäla till bla utställning som vi var tänkt att åka på….så går det när man är ute i sista minuten. Men några lydnadsprov och så 1 jaktprov samt ev 2 utställningar ska vi väl ändå försöka åka på innan år 2012 går mot sitt slut. Och även om vi just i år tävlar mindre så tränar vi i allfall och aktiverar oss precis som vanligt.
Börjar dessutom ha så många duktiga valpköpare som visar framfötterna på Lanjelins-hundarna, så de kompenserar att våra egna Lanjelins-hundar tävlar mindre detta år.
Tänk vilken glädje ni valpköpare skänker oss uppfödare! Ni är valda med omsorg, så något annat än glädje skänker ni oss inte, oavsett om ni tävlar eller har er hund som en fin kompis. Tack till er!

På återseende snart eller framöver…..
Sedan önskas att vi får lite sol och sommar snart!


Ett bad med kläder går det också (Birk i bakgrunden simmandes med en dummie)

 

Upp


 

Copyright © Kennel Lanjelins & Artmaster's Design
Respektera Copyright - låt grafik och bilder vara kvar på hemsidann

| Hem | Presentation | Historia | Våra hundar | Nyheter | Valpar | Resultat | Galleri | Länkar | Gästbok | E-mail